20
Feb

Asterix Avo haalt volle buit in Charleroi

Amper zes dagen na de bekerfinale een competitietreffen spelen in Charleroi is zeker geen cadeau. Onze speelsters kregen de voorbije week een beetje verdiende extra rust van de staff, maar toch werd er gefocust op deze belangrijke wedstrijd. We zitten immers stilaan in de eindfase van onze nationale competitie waarbij enkel de eerste twee mogen strijden voor de kampioenstitel. De punten zijn dus heel belangrijk voor beide clubs. En dat bleek ook in de super spannende wedstrijd.

In set één kon geen van beide teams een kloof slaan, ze waren aan elkaar gewaagd, de supporterskampen moedigden elk hun team aan. Herbots sloeg de eerste setbal op het scorebord maar Scacchi kon nog milderen tot 23-24, een spijtige opslagmisser van Saini bezorgde Asterix Avo de eerste deelwinst van deze wedstrijd met 23-25.

In set twee kon de thuisploeg snel afstand nemen 7-3, coach Van de Broek bracht Stragier voor Herbots. De Karolingers konden hun voorsprong vasthouden tot 13-7, maar moest dan bij opslagbeurten van Biebauw en Van Gestel moedeloos toekijken hoe de rood-witten er op en erover gingen (14-18). Charleroi plooide niet en via een sterk spelende Mlinar stonden de bordjes weer gelijk bij 18-18. Herbots kwam opnieuw in voor Stragier en ook kapitein Smits kwam in het achterveld in voor D’Hondt. Tot tweemaal toe kon Biebauw een setbal op het scorebord zetten (23-24 en 24-25) en het was Lemmens die met een killblock op Scacchi de tweede deelwinst voor Asterix Avo binnen haalde.

Ook in set drie gaven beide teams elkaar weinig ruimte en ging het gelijk op tot 17-17. Coppin kwam dan in voor Van Avermaet en zij maakte het de receptie bij de thuisploeg zeer moeilijk waardoor een mini kloofje van drie punten gerealiseerd kon worden. Wellicht brak toen de veer definitief bij Charleroi want de winst kwam toen niet meer in gevaar. Ook de derde deelwinst ging naar Asterix Avo met 20-25.