9
Mar

Asterix Avo sneuvelt op het slagveld van eer

Na één uur en drie kwartier (107’) moesten onze Wase meisjes hun meerdere erkennen in de Griekse ploeg, of beter gezegd tegen de Duitse Hippe (23 punten ). In de gelijk opgaande eerste set (18- 1), kwam zij aan de opslaglijn, en onze roodwitten kregen die opslagen niet onder controle…. Eerste set 25-18 .

De tweede set was het steeds achtervolgen voor Asterix AVO, verschillende bijsturingen in de opstelling en ook een duidelijk gesticulerende coach Vande Broek konden de ploeg nooit op het gewenste niveau brengen… resultaat een droge 25-16 in set twee, waarin Hippe ons alle kanten van het canvas liet zien…

Nu moesten de onzen alle drie de resterende sets winnen om een golden set uit de brand te slepen… een zware opdracht.

En ze begonnen goed te draaien in de derde set. Asterix AVO had de schroom afgelegd en speelde alles of niks. Die ganse set stonden ze dan ook voor met soms wel subliem volley. Dit getuigd van weerbaarheid voor deze toch wel jonge ploeg, in volle opleiding. De verdediging (met soms gouwe ouwe Smits tussen de lijnen) bracht bijna alle ballen naar het net waar de aanvalsters goed mee overweg konden… Zowel Herbots als Van Gestel , maar ook D’Hondt scoorden regelmatig mooie punten. Resultaat 19-25 en dus 2-1 .

Alle speelsters hadden reeds speelkansen gekregen en het was duidelijk dat het geloof terug in onze rangen kwam.

De vierde set werd gelijk opgaand begonnen. En we zagen een echte topmatch op het scherp van de snee. De zaal (900 Grieken en een 20 tal Asterixers) begon mee te leven en voelde de spanning. Toch bleef die vermaledijde Hippe ons pijn doen. Alle variaties werden bij ons geprobeerd, maar toch moest elk punt gemaakt worden. Op een stand van 20-1 , waarbij we echt zeer goed aan het spelen waren kwam het punt van de wedstrijd. Na enkele miraculeuze reddingen langs beide kanten (met o.a. een prachtige duik van Smits) maakten de Grieken een frommel punt: in plaats van 20-19 werd het dus 21-18. Zich terug opladen voor de set, en dus een golden set afdwingen, zat er echt niet meer in 25-21.

Eervol verlieten de Asterix AVO dames dan ook  het Europese toneel. Deze wedstrijd was wel belangrijk in het leerproces van de jongsters: we zagen vooral in de time outs een serieus coachende Vande Broek, met zeer aandachtige meisjes. We zijn er dan ook zeker van dat dit een nuttige wedstrijd was, en hen zeker de nodige maturiteit, die vandaag ontbreekt, bij te brengen. Al bij al tevreden over het resultaat, meer zat er vandaag niet in.

Nu kan de groep zich volledig focussen op de eindstrijd in de competitie… het seizoen, en zeker vanaf december (nu dus 4 maanden) speelden we een record aantal wedstrijden met als resultaat:

  • winnaar Beker Van België,
  • ¼ finale Europees
  • en leider in de competitie met acht punten voorsprong op de tweede.

We hebben slechts drie verlieswedstrijden (waarvan twee Europees), een zeer positieve bilan dus.

Daarnaast is het misschien maar best dat we gespaard blijven van een zeer vermoeiende verplaatsing naar het (zeer) verre Krasnojarsk (een reis van 14 uur vliegen), waar zopas de basketters van Oostende gespeeld hebben, deze trip zou zeer belastend kunnen geweest zijn voor deze toch wel zeer jonge bende. Nu kunnen ze in alle rust naar de seizoen climax toeleven –want geloof ons maar: wij willen Kampioen spelen en voor de vierde keer op rij de dubbel pakken.