5
jan

Asterix Avo versterkt zich met een Amerikaanse top-speelster

Momenteel staan we aan de leiding in de competitie Liga A, met slechts één nederlaag. Volgende maand spelen we voor de 18e keer op rij de finale van de Beker van België. En toch willen we ons versterken.

In het begin van het seizoen liet Sarah Cools de ploeg in de steek om een beachvolleybal carrière uit te bouwen en ondertussen is libero Amber De Tant voor lange tijd onbeschikbaar wegens een aanslepende kwetsuur. Zij wordt op een schitterende wijze vervangen door Justine D’Hondt, maar hierdoor zijn er, zeker in de topwedstrijden, onvoldoende wisselmogelijkheden.

We blijven onze dubbele ambitie trouw : een uitstekende opleiding verzorgen voor jonge talenten en terzelfdertijd goede resultaten behalen. Daarom besloten de sportieve staf en het bestuur om de ploeg voor de tweede helft van het seizoen in de breedte te versterken.

We hebben daarom een contract afgesloten met Luisa Schirmer. Deze Amerikaanse speelster met Duitse roots (21 jaar, 1m86, universeel receptiehoek/opposite )  speelde de laatste vier jaar voor de Amerikaanse top-universiteit Ohio State University (één van de “Big 10” universiteiten in de VS), waar ze voor werktuigkundig ingenieur studeerde. Luisa heeft dus duidelijk een profiel dat past in de geest van de club.

Luisa heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen, en zal begin volgende week de kern vervoegen. Het kan nog wel een tijdje duren voordat alle administratie is afgerond om Luisa speelgerechtigd te maken.

Coach Vande Broek zegt dat hij er reeds vroeger op aangedrongen had om de ploeg in de breedte te versterken. Hij is er van overtuigd dat het aantrekken van Luisa Schirmer een zeer positieve zaak is voor de ploeg. Ook de andere speelsters staan positief tegenover de nieuwe aanwinst, en dit sterkt hen in de ambitie om ook dit jaar weer prijzen te pakken met Asterix Avo

Luisa laat weten dat ze er naar uitkijkt om in Europa te komen volleyballen. Het palmares van Asterix Avo is indrukwekkend, en ze hoopt met haar inbreng een steentje te kunnen bijdragen tot verdere successen.