CEV Volleyball Champions League

Dinsdsag 17/10/2017  20:00u   Sliedrecht Sport – Asterix Avo  Sporthal De Brug, Sliedrecht
Zaterdag 21/10/2017 19:30 u    Asterix Avo – Sliedrecht Sport   Eudgo Arena, Oostakker

De winnaar van deze dubele confrontatie speelt de derde ronde van de Champions League, op dinsdag 7 november 2017 thuis tegen de winnaar van de wedstrijd Linamar Bekescsaba RSE uit Hongarije en Imoco Conegliano uit Italië.

De verliezer speelt in de CEV beker, op 12, 13 of 14  december 2017 in Hongarije tegen Fatum Nyiregyhaza, en de terugwedstrijd (in de Edugo Arena) op 9, 10 of 12 januari 2018.

Asterix Avo Beveren

Historiek

Asterix Avo is een club met een rijke geschiedenis. Elf nationale titels, 14 Belgische bekers, en de Europabeker “Top Teams Cup” in 2001 vormen een indrukwekkend palmares.

De club neemt al sedert 1994 deel aan de Europabeker competitie, maar dit jaar is hun eerste deelname aan de Champions League.

Asterix Avo kan beschouwd worden als de kweekvijver voor de Yellow Tigers, de Belgische nationale volleybal ploeg. Het is inderdaad de doelstelling van de club om jongeren op te leiden en ze alle kansen te bieden om uit te groeien tot volleybalspeelsters van het hoogste niveau. De drijvende kracht hierachter is hoofdcoach Gert Vand Broek, die deze functie al 25 jaar uitoefent.

We hebben een jarenlange  traditie met een rijk gevulde prijzenkast, zowel nationaal als internationaal, zowel bij de senioren als bij de jeugd.

Er wordt al jaren veel geïnvesteerd in jeugdwerking, met als gevolg een constant groeiende instroom van jonge speelsters

De Gemeente Beveren heeft een zeer sterk uitgebreid sportief beleid en heeft de wens uitgesproken om volleybal verder te laten groeien in alle deelgemeenten. De investering in een nieuwe topsporthal (oplevering voorzien in maart 2018) is daar het beste bewijs van. In afwachting van de opening van deze nieuwe thuisbasis gaan de Europese thuiswedstrijden door in de Edugo Arena te Oostakker, nabij Gent.

Palmares

  • Winnaar CEV Top Teams Cup 2001
  • 2de plaats CEV GM Capital Challenge Cup 2010
  • Landskampioen 1998, 2000, 2001, 2008, 2010, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016 en 2017 : 11 keer
  • Bekerwinnaar 1996, 1998, 1999, 2001, 2002 *, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2014, 2015, 2016 en 2017 : 14 keer
  • Super Cup 2000, 2002, 2005, 2006, 2008, 2010, 2012, 2014 en 2016 (9 keer)
  • Bekerfinale 2002 : Asterix tegen AVO

SLIEDRECHT SPORT

Sliedrecht Sport werd drie maal Nederlands landskampioen (in 2012, 2013 en 2017), won twee keer de Nederlandse Beker (2012 en 2015) en kreeg vier keer (2003, 2005, 2016 en 2017) de onderscheiding voor de beste jeugdwerking. Het is ook voor hen de eerste deelname aan de European Champions League, en ze spelen vanaf dit seizoen in een nieuwe sporthal De Basis.
Alle informatie over de club en de ploeg is te vinden op www.sliedrechtsport.nl

Sliedrecht is (net als Kieldrecht) een centrum van de baggerindustrie, met ondermeer een bagger museum. De gemeente telt 25 000 inwoners, en ligt op een goed uurtje rijden van Beveren.