This message is only visible to admins

Please connect a business account on the Instagram Feed settings page in order to display hashtag feeds
Please see this post for more information.

15
jan

Asterix Avo maakt zich klaar voor een drukke periode

De eindejaarsfeesten zijn al lang vergeten bij Asterix Avo, want er komen een aantal belangrijke wedstrijd in snel tempo op ons af.

In de nationale competitie krijgen we de twee streekderby’s, thuis tegen Gent en in Oudegem, op respectievelijk zaterdag 20 januari en vrijdag 9 februari. Deze wedstrijden zullen wellicht cruciaal zijn om de play-off plaatsen te bepalen.

Verder is er uiteraard de finale van Beker van België op zondag 18 februari om 18 uur in het Antwerpse Sportpaleis, opnieuw tegen VC Oudegem.

Tussendoor wacht ook de dubbele confrontatie met Allianz Stuttgart, in de achtste finale van de CEV Europabeker. Dit wordt zeker de moeilijkste tegenstander. Deze ploeg bestaat volledig uit professionele top-volleybalsters. We tellen drie Amerikaanse, drie Nederlandse, drie Duitse, en verder nog een Servische, een Montenegrijnse, een Hongaarse, een Tsjechische en een Braziliaanse speelster. En een Griekse coach met een Japanse assistent. In de sterke Duitse competitie strijden ze om de leiding met SC Dresden (dat wellicht de tegenstander wordt voor wie zich kan plaatsen voor de kwartfinale). De thuiswedstrijd wordt uitzonderlijk op dinsdagavond 6 februari om 19:30 uur gespeeld, in de Meerminnen in Beveren. Een datum die alle volleyballiefhebbers nu al in hun agenda aankruisen !

Coach Gert Vande Broek kijkt positief uit naar deze drukke periode. “Een snelle opeenvolging van topwedstrijden hoort intrinsiek bij topsport, en dat is waar we onze jonge speelsters willen mee vertrouwd maken. Het vereist wel dat je over een brede kern kan beschikken, en daarom ben ik blij dat Asterix Avo zich versterkt heeft met Luisa Schirmer. Verschillende speelsters hebben last van diverse kwetsuren, zodat deze verbreding absoluut noodzakelijk is”.

Ook kapitein Céline Van Gestel is optimistisch over de mogelijkheden van het team, alhoewel ze Stuttgart als duidelijke favoriet beschouwt. “Prioriteit voor ons is nu in de eerste plaats de bekerfinale, waar we al voor de 18 opeenvolgende keer aan deelnemen. We willen die nieuwe trofee in onze kast ! De integratie van Luisa in de ploeg verloopt vlot en geeft ons zowel individueel als collectief meer mogelijkheden.”

De volgende thuiswedstrijden:
Zaterdag 20/1 om 20:30 uur : Asterix Avo — VDK Gent
Zaterdag 27/1 om 20:30 uur : Asterix Avo — Amigos Zoersel
Woensdag 31/1 om 20:30 uur : Asterix Avo — Hermes Oostende
Dinsdag 6/2 om 19:30 uur : Asterix Avo — Allianz Stuttgart
Zaterdag 10/2 om 20:30 uur : Asterix Avo — Thuismakers Interfreight Antwerp