30
Apr

Liga A dames nemen optie op de titel

In een kolkende sporthal De Meerminnen werd zaterdagavond de derde wedstrijd van de play off finales gespeeld. Beide teams hadden hun thuiswedstrijd gewonnen, de druk lag dus opnieuw bij Asterix Avo om het thuisvoordeel eer aan te doen.

De scheidsrechter van dienst was de afscheidnemende Arturo di Giacomo, scheidsrechter van het jaar, maar toch was het zijn laatste wedstrijd in de Liga. Jammer … we zullen hem missen. Want ook in deze partij hield hij de touwtjes stevig in handen. Bedankt Arturo voor de vele jaren ten dienste van het Belgische volleybal.

De wedstrijd…

De beide supporterclans waren er helemaal klaar voor en brachten meteen de juiste sfeer voor dit soort wedstrijden. Ook de dames tussen de lijnen gaven meteen present en hielden elkaar in evenwicht tot 19-19. De thuisploeg zette dan een eindspurt in en won de eerste set met 25-20.

In set twee stond er geen maat op de rood-witten die als een stormram door de ‘Aagemse‘ verdediging beukte aan een verschroeiend tempo. Na 20 minuten stond de eindstand van de tweede set op het scorebord, 25-13.

Wie dacht dat Oudegem deze oplawaai niet meer te boven zou komen, kwam echter bedrogen uit. Want in de derde set zagen we opnieuw een ploeg tussen de lijnen die onze Asterix Avo dames het vuur aan de schenen legde. Net als in de eerste set bleef het in evenwicht tot 17-16 maar dan schakelde Jasmien Biebauw nog een versnelling hoger en liet onze aanvalsters naar hartenlust scoren waardoor een onoverbrugbare kloof geslagen werd. De eerste wedstrijdbal stond op het bord bij 24-20 Wellicht speelde het ongeloof hen parten, maar toch ook weer de vechtlust van de bezoekers die er voor zorgden dat de kloof ei zo na gedicht werd bij 24-22 waardoor coach Vande Broek genoodzaakt was om zijn troepen even naar de kant te roepen, hen tot rust te laten komen en dat laatste puntje te doen scoren. Toen dat gebeurde bij 25-22, was de ontlading zo groot bij de supporters dat het dak er bijna afvloog.

Alweer een veldslag gewonnen, wij hebben nu acht sets gewonnen en Oudegem vier, doch die worden niet geteld, de stand is gewoon 2-1 in ons voordeel, maar de buit is zeker nog niet binnen! Ook Oudegem heeft een sterke thuisreputatie met een vocaal sterk supporterslegioen. Maandag 1 mei om 18u00 moeten onze dames weer aan de bak en zij rekenen er op dat ook onze Galliërs in grote getalen zullen afzakken naar Oudegem.

SUPPORTERS OP POST!!!