26
Mar

Liga A dames zeker van 1e plaats reguliere competitie

Onze Liga A dames konden zaterdag, na een wedstrijd met ups and downs, de maat nemen van Hermes Oostende met 3-1. Hierdoor hebben zij nu ook de mathematische zekerheid van de eerste plaats na de reguliere competitie waardoor ze ook het, wellicht doorslaggevende, thuisvoordeel in de play off finale behalen.

Onze rood-witten namen een verschroeiende start waardoor ze in een mum van tijd de eerste set wonnen met 25-13, maar in set twee was het de beurt aan de dames van Oostende om het de Asterix Avo dames moeilijk te maken. Een verhitte discussie tussen de scheidsrechter en onze coach, met een rode kaart als gevolg, bracht ook geen ommekeer waardoor deze set gewonnen werd door de bezoekers.

Ook in de derde set gingen de boekers op hun elan door en werd keer op keer de Asterix Avo verdediging onder druk gezet. Coach Vande Broek bracht kapitein Sarah Smits in om rust te brengen in het achterveld. Moeizaam werd de achterstand ongedaan gemaakt ondanks de felle weerstand van de kustploeg. Mede met de steun van de Galliƫrs kwamen onze dames terug in het juiste ritme en wonnen set drie met 25-22.

Teleurgesteld door het verlies van de vorige set, waarin voor de bezoekers zeker meer te halen viel, kwamen ze er in set vier niet meer aan te pas. Net als in set 1 kon de thuisploeg weer vlot scoren vanuit alle posities. Een vlotte 25-14 zege was hier dan ook een logisch gevolg van.

Met nog twee speeldagen te gaan en de zekerheid van het thuisvoordeel, zullen wellicht de trainingen de komende weken al in functie staan van de play off finale tegen… VC Oudegem? Of wordt het toch nog VDK Gent?? Die laatsten lieten zaterdagavond een puntje liggen bij Callant Antwerpen waardoor VC Oudegem volgende week tegen… Callant Antwerpen … aan twee sets genoeg heeft om zich ook definitief te verzekeren van de play off finale.