This message is only visible to admins

Please connect a business account on the Instagram Feed settings page in order to display hashtag feeds
Please see this post for more information.

18
feb

Persbericht seizoen 2017-2018

In het vrouwenvolleybal zijn de twee weken rond de bekerfinale zeer belangrijk om de juiste binnenlandse transfers te kunnen doen. Ook Asterix Avo moest noodgedwongen door het vertrek van 5 speelsters zeer actief op zoek gaan.  Asterix Avo kan nu reeds volgende transfers bevestigen:

Janne Devos, 1999 (1m78)
Janne komt over als receptie-hoek van de topsportschool in Vilvoorde. Ze is zeer beweeglijk en heeft een zeer degelijke opslag en receptie. Janne zal initieel vooral in het achterveld ingezet worden.

Marlies Janssens, 1997 (1m93)
Marlies komt over van VC Oudegem. Marlies heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als zeer degelijke middenspeelster. Ze heeft de ambitie om samen met Asterix Avo verder door te groeien.

Jodie Guilliams, 1997 (1m80)
Jodie komt als receptie-hoek van VC Oudegem. Jodie had een aantal aanbiedingen vanuit het buitenland maar heeft beslist dat Asterix Avo een zeer nuttig tussenstation is om haar basis te verbreden. Ze kan zich zo beter voorbereiden op de buitenlandse carrière die ze ambieert.

Alixe Degelin, 2000 (1m79)
Alixe is een jeugdproduct van Asterix AVO en woont in Beveren. Ze is receptie hoek en één jaartje weg geweest naar VC Oudegem. Ze is zeer verheugd toe te treden tot het Asterix Avo topsportproject.

Sarah Cools
Hoeft wellicht niet meer voorgesteld te worden, maar zowel Sarah, technische staff als bestuur zijn er van overtuigd dat deze terugkeer een doorstart van haar volleybal carrière zal betekenen.

Denkt Asterix  Avo zo het vertrek van oa Britt Herbots op te vangen? Britt scoort toch ongeveer 50% van de punten?
Wie de punten scoort is vooral afhankelijk van het systeem dat we spelen. De nieuwe speelsters die aangetrokken zijn is natuurlijk zeer goed doorgesproken met onze technische staf.  Wij zijn er zeker van dat zij een plannetje klaar hebben om met dit team ook de verwachtingen volgend jaar in te lossen. Wat dat plannetje is gaan we nog niet vrijgeven. Zoals alle jaren zal het een afweging zijn tussen de ambities van de club en de individuele vorming van onze speelsters.

We tellen nu 12 speelsters. Wil dit zeggen  dat de ploeg compleet is?
De ploeg is inderdaad compleet. Wij gaan niet meer actief op zoek naar extra speelsters.  Moest er zich nog onverwacht een opportuniteit aanbieden zullen we onderzoeken of dit in onze filosofie  past.  Budgettair is er hiervoor de nodige reserve voorzien.

Kurt Smits, sportief manager Asterix Avo.