Missie
Het verzekeren, binnen de beschikbare middelen, van een kwalitatief, hoogstaand aanbod van volleybal mogelijkheden voor dames en meisjes en dit voor ieder niveau en in een aangename sfeer

Visie
Asterix Avo is een club waarvan de uitstraling vooral steunt op de eerste ploeg. Met dit team wil men zo goed mogelijke resultaten behalen op nationaal en internationaal vlak.
Tegelijkertijd breidt de jeugdwerking zich verder uit over alle deelgemeenten van Groot-Beveren.  Asterix Avo biedt jongeren namelijk graag de kans om zich op sportief vlak zo goed mogelijk te ontwikkelen binnen de juist omkadering.

Onze waarden steunen op drie pijlers: opleiding, prestaties en gezellige sfeer. Het evenwicht tussen deze drie pijlers zal in elke ploeg anders liggen.

  • Opleiding: continu verbetering, zowel op individueel als collectief niveau
  • Prestaties: altijd met een winnersmentaliteit op het veld staan
  • Gezellige sfeer: sportbeoefening moet leuk blijven

Doelstellingen
Asterix Avo wil graag verder bouwen op het succes van de laatste jaren. Dit wil men doen door de kwaliteit binnen de club steeds te behouden om zo in staat te zijn attractief volleybal te blijven brengen, en dit op alle niveaus. Daarnaast zijn jeugdwerking  en het ontwikkelen van jonge talenten belangrijke activiteiten binnen Asterix Avo.

Asterix Avo engageert zich ook om zijn werking ten dienste te stellen van de Belgische nationale ploegen. Op dit moment heeft 70% van de speelsters van de Yellow Tigers zijn opleiding genoten bij Asterix Avo.

Asterix Avo onderhoudt een constructieve band met al zijn stakeholders, zoals supporters, sponsors, overheid en bondsinstanties.

Asterix Avo blijft financieel gezond

Het maatschappelijk engagement van Asterix Avo reikt verder dan volleybal, maar omvat ook regelmatige deelname aan activiteiten met een goed doel.