12
feb

We came to win!

Zondag 12 februari stond al sinds 7 december met stip in de agenda genoteerd bij speelsters, staf en supporters van Asterix Avo, onze 20ste bekerfinale waarvan de 17e op rij.
Het Antwerpse Sportpaleis werd omgebouwd tot een heuse volleyballtempel die zich vlot vulde met meer dan 11000 toeschouwers.

Het was VDK Gent dat het best uit de startblokken schoot en lang een comfortabele voorsprong kon vasthouden. Puntje per puntje knabbelde Asterix Avo de achterstand weg en kon na een geweldige remonte de eerste deelwinst naar zich toe trekken met 24-26.
In de tweede set namen de rood-witten meteen de leiding en lieten de dames van VDK niet in de wedstrijd komen. Een vlotte tweede deelwinst met 15-25 was het logische gevolg.
In set drie waren het opnieuw de meisjes van VDK die sterk begonnen 16-10 en konden die voorsprong vasthouden tot de eerste setbal bij 24-18. Asterix Avo gaf zich echter niet zo maar gewonnen en vocht zicht terug in de set die ze alsnog aan VDK moesten laten met 25-22.

Asterix Avo nam een geweldige start in de vierde set, gaven VDK meteen het nakijken en liepen uit tot 4-15. Maar de blauw-witten gaven zich niet gewonnen en komen terug in de set via 10-16 tot 15-16. Een opslagreeks van Manon Stragier bracht de rood-witten op 16-22 voorsprong en bij 17-24 stond de eerst matchbal op het scorebord. Celine Van Gestel bezweek echter onder de druk en miste haar opslag. Maar bij de volgende was het wel raak, een prachtige aanval werd in het midden schitterend afgewerkt door Nathalie Lemmens 18-25 en de 14de beker voor Asterix Avo was binnen.
Een feestje in sporthal De Meerminnen te Beveren kon beginnen en duurde tot in de vroege uurtjes!

bekerfinale-2017-overwinningsfoto-met-beker